Smokey Basterds Winter BBQ organiseren? Wij geven je tips, trucs en recepten hiervoor!

Het weer wordt kouder, de bladeren veranderen van kleur en vallen van de bomen. Kortom, de winter komt eraan!  Dit betekent ook dat het hoog tijd is om je  barbecue  af te stoffen en heerlijke winter..

Het weer wordt kouder, de bladeren veranderen van kleur en vallen van de bomen. Kortom, de winter komt eraan! Dit betekent ook dat het hoog tijd is om je barbecue af te stoffen en heerlijke winter BBQ recepten te bereiden. In deze blog geeft Smokey Basterds jouw enkele tips over hoe je een geslaagde winter BBQ organiseert voor jouw vrienden en familie. Daarnaast geven wij je ook enkele recepten om je op weg te helpen. Laten we beginnen met grillen!

Waarom een winter bbq organiseren?

Het organiseren van een winter bbq is de perfecte gelegenheid om samen te komen met vrienden en familie. Er is ook niets beter dan lekker eten en drinken delen, terwijl je geniet van elkaars gezelschap. Bovendien is een winter bbq ook een geweldige manier om te pronken met jouw grillkunsten. Kunnen je barbecue-vaardigheden nog wat verbetering gebruiken? Bekijk dan één van onze velen Smokey Basterds-workshops. In onze workshops gegeven in het najaar leer je ook alles over barbecuen in de winter. 

Wat hoort bij een winterbarbecue?

Het belangrijkste bij iedere barbecue en daarmee ook een winter bbq is natuurlijk het eten! Maar wat serveer je als het buiten koud is? Wij hebben een aantal leuke ideeën voor winter BBQ recepten die je gasten warm en tevreden houden.

  1. Allereerst is het belangrijk om het juiste vlees te kiezen. Een mooi stuk rund- of lamsvlees is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Als je iets lichters zoekt, is kip ook een prima optie. Welk vlees je ook kiest, zorg ervoor dat het van goede kwaliteit is. Tenslotte wil je dat jouw gasten genieten van het beste dat de winter te bieden heeft. Hoeveel vlees je moet inkopen per persoon, kan je teruglezen in deze blog;
  2. Naast vlees zijn er natuurlijk ook verschillende groenten die heerlijk zijn op de barbecue. Zo zijn gegrilde paprika's, aubergines of courgettes op de bbq altijd een goed idee. Maar denk ook eens aan andere groentes zoals wortelen, rapen of aardappelen. Deze kun je in een folieverpakking met wat olijfolie, kruiden en knoflook op de grill leggen. Zo krijgen de groentes een heerlijke smaak en blijven ze lekker sappig!
  3. Last but not least, vergeet de sauzen en dips niet! Een winterse barbecue is niet compleet zonder een flinke portie BBQ-saus of een lekkere dip. Bij Smokey Basterds hebben we een ruim assortiment aan verschillende sauzen, dus voor ieder wat wils. Daarnaast verkopen we ook onze eigen lijn specerijen, rubs en marinades. Bekijk ze allemaal door op de onderstaande afbeelding te klikken:

Welke BBQ kan je buiten laten staan?

Niet alle barbecues zijn hetzelfde, maar dat had je vast al door! Daarom is het belangrijk om te weten welke BBQ je buiten kunt laten staan in de winter en welke je na gebruik naar binnen moet halen. Wist je bijvoorbeeld dat een gasbarbecue niet geschikt is om in de winter te grillen? Dat heeft te maken met het feit dat gas bevriest bij een bepaalde temperatuur. Als je je gasbarbecue in de winter wilt gebruiken, kun je hem dus het beste binnen bewaren.

Een houtskoolbarbecue is een stuk veelzijdiger en kan dus het hele jaar door gebruikt worden, ook in de winter. Zorg er wel voor dat je voldoende houtskool bij de hand hebt, zodat je het vuur aan de gang kunt houden. Het is ook belangrijk om schoon te maken je barbecue goed af na gebruik. Zo voorkom je roestvorming en gaat je barbecue een stuk langer mee. Wil je zeker weten dat je barbecue klaar is voor de winter, dan laat je hem best onderhouden door een vakman.

Kan je BBQ'en in de regen?

Natuurlijk kun je barbecueën in de regen, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om je houtskool te beschermen tegen nat worden. Dit kun je doen door een deksel te gebruiken of de houtskool op een droge plek te leggen. Ook is het belangrijk dat je je barbecue schoon en droog houdt als je hem niet gebruikt. Dit hoe je roestvorming voorkomt.

Elektrische barbecues

Iets anders dat je in gedachten moet houden, is dat grillen in de regen heel gevaarlijk kan zijn. Er is kans op een elektrische schok, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Indien mogelijk kan je het beste onder een afdakje grillen.

Kortom, een winterbarbecue is de perfecte manier om van de koude winterdagen te genieten! Door deze tips te volgen, weet je zeker dat je een geweldige winter barbecue organiseert. En vergeet niet, bij Smokey Basterds hebben we alles wat je nodig hebt voor een geweldige winter BBQ!

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten