Hoeveel vlees te kopen voor een barbecue? Wij geven jou het verlossende antwoord

Je staat op het punt om een barbecue te geven, maar je hebt geen je hebt hoeveel vlees je per persoon moet kopen. Maak je geen zorgen, wij hebben je (naast de tafel) gedekt! In dit artikel geven wij jouw het..

Je staat op het punt om een barbecue te geven, maar je hebt geen je hebt hoeveel vlees je per persoon moet kopen. Maak je geen zorgen, wij hebben je (naast de tafel) gedekt! In dit artikel geven wij jouw het verlossend antwoord over hoeveel vlees je per persoon moet kopen voor een barbecue. Daarnaast vertellen wij je ook graag iets meer over de verschillende soorten vlees. Dus of je nu rundvlees, varkensvlees, lamsvlees of kip serveert, lees verder voor enkele handige tips.

Waarom het zó lastig hoeveel vlees je moet kopen per persoon voor een bbq?

De hoeveelheid vlees die je per persoon nodig hebt voor een barbecue verschilt (let op) per persoon. Sommige mensen zijn namelijk echte carnivoren en kunnen veel meer eten dan anderen. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten vlees. Sommige vleessoorten liggen zwaarder op de maag dan andere en daarom eet je er uiteraard minder van.

Welke soorten vlees vallen licht?

Kortom, voordat je weet hoeveel vlees je moet inkopen per persoon is het verstandig om te kijken wát je gaat inkopen. Kip is een lichte vleessoort, net zoals kalkoen. Als je op zoek bent naar iets meer bijzonders, kun je ook kiezen voor kwartel. Via onze Smokey Basterds-webshop hebben wij een uitgebreid Frans gevogelte-pakket wat wij aanbieden. Daarmee heb je in ieder geval meer dan genoeg vlees binnenshuis voor jouw barbecue.

Welke vleessoorten zijn zwaar?

Rundvlees en varkensvlees zijn zwaardere vleessoorten. Hier zul je waarschijnlijk minder van willen eten dan van kip of kalkoen. Lamsvlees is ook vrij zwaar op de maag. Dus als je op zoek bent naar een lichte optie, zouden we deze vleessoorten niet aanraden. 

Hoeveel vlees moet je kopen per persoon?

Nu je meer weet over de verschillende soorten vlees, is het makkelijker om in te schatten hoeveel je per persoon moet kopen. Het verlossende antwoord is, hou rekening met 200 en 250 gram aan vlees per persoon wat je moet kopen. Wij rekenen altijd met 800 gram minus 250 gram vlees per persoon voor een hele maaltijd.

De rest van de 800 gram (en daarmee kilocalorieën) worden opgevuld door middel van drank, hapjes vooraf, bijgerechten zoals patat/brood en het dessert.

Natuurlijk zijn dit slechts richtlijnen en hangt het uiteindelijk af van hoeveel uw gasten willen eten. Maar met dit advies kan het niet misgaan- smakelijk eten!

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten