Smokey Basterds laat jou kennis maken met de Japanse BBQ

Japanse barbecue is een fenomeen dat de bbq-wereld heeft veroverd. Deze unieke bbq-stijl is ontstaan in Japan en heeft sindsdien de manier waarop wij barbecueën voorgoed veranderd. In deze blog vertellen we je..

Japanse barbecue is een fenomeen dat de bbq-wereld heeft veroverd. Deze unieke bbq-stijl is ontstaan in Japan en heeft sindsdien de manier waarop wij barbecueën voorgoed veranderd. In deze blog vertellen we je graag meer over Japanse barbecue en de geschiedenis ervan. Ook laten we u kennismaken met enkele producten van het Japanse bbq-merk Yakiniku. Deze producten verkrijgbaar zijn in de webshop van Smokey Basterds. Met ons assortiment hoogwaardige bbq-producten uit Japan kunt u de authentieke smaak van Yakiniku mee naar huis nemen!

Wat is een Japanse BBQ?

Japanse barbecue is een vorm van barbecue waarbij vlees boven open vuur wordt gegrild. Het vlees wordt meestal gemarineerd in verschillende sauzen voordat het wordt gegrild, wat de smaak en malsheid ten goede komt. Japanse barbecue gebruikt meestal rundvlees als belangrijkste eiwitbron, maar ook kip en varkensvlees worden vaak gebruikt hiervoor.

Hoe is Japanse BBQ ontstaan?

De geschiedenis van de Japanse barbecue gaat terug tot de Meiji periode toen de westerse cultuur en keuken Japan begonnen te beïnvloeden. In die tijd werd rundvlees in het land geïntroduceerd en werd vervolgens al snel een populair ingrediënt in de Japanse keuken. Het duurde echter tot het begin van de 20e eeuw voordat de Japanse barbecue, zoals we die nu kennen, vorm begon te krijgen. Het eerste Yakiniku-restaurant opende in Tokyo in 1925, en sindsdien is de populariteit van deze unieke bbq-stijl exponentieel gegroeid.

Wat maakt Japanse BBQ uniek?

Er zijn verschillende dingen die de Japanse barbecue uniek maken. Ten eerste wordt het vlees meestal gemarineerd voor het grillen, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Ten tweede gebruikt Japanse barbecue een verscheidenheid aan sauzen en kruiden om de smaak van het vlees. Ten slotte wordt het vlees boven een open vuur gegrild, waardoor het een rokerige smaak krijgt.

Het Smokey Basters assortiment van Yakiniku

Als je op zoek bent naar Japanse barbecue producten van hoge kwaliteit, zoek dan niet verder dan het Japanse bbq-merk Yakiniku. Wij bieden een breed scala aan Yakiniku's bbq producten op Smokey Basterds waaronder volwaardige kamado's, messen sets en andere bbq accesiores. Met onze producten kunt u gemakkelijk de authentieke smaak van Japanse barbecue in uw eigen huis creëren.


Dus waar wacht u nog op? Bestel vandaag nog de producten Yakiniku via smokeybasterds.nl en ervaar zelf de heerlijke smaak van de Japanse barbecue! 

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten