Wij Gebruiken Houtskool en Briketten van het merk Echt®

Echt Houtskool
Ben jij nou op zoek naar houtskool en briketten en weet je tegenwoordig niet meer waar je deze moet halen? Sinds wij het houtskool en de briketten van het merk Echt® zijn gaan gebruiken wilden wij niks anders..

Ben jij nou op zoek naar houtskool en briketten en weet je tegenwoordig niet meer waar je deze moet halen? Sinds wij het houtskool en de briketten van het merk Echt® zijn gaan gebruiken wilden wij niks anders meer. Dan vraag jij je waarschijnlijk af ‘’waarom wij dit alleen nog maar gebruiken’’ en dat ga ik jullie allemaal uitleggen in dit blog hieronder.

Hoe is Echt® ontstaan?

In 2015 is echt ontstaan door Marnix Solleveld en Evert Beumer. Door een initiatief dat is ontstaan vanuit Climate Neutral Group zijn hun in de houtskool markt gerold. Inmiddels heeft het merk Echt® een veel breder assortiment en dat breidt zich op heden nog steeds uit. Echt® duurzame houtskool en briketten zijn gemaakt van traceerbaar europees hout dat FSC gecertificeerd is tot briketten gemaakt van kokos afval. Perfecte kwaliteit wat ook nog eens minder hout kost. 

In het begin van 2020 hebben de mannen van Echt® hét bedrijf voor 100% overgenomen en zijn daarmee volledig eigenaar geworden. Marnix en Evert willen alleen het allerbeste houtskool maken, dit doen zij door het allerbeste hout te gebruiken zonder al die nare bijsmaken. 

Echt® houtskool FSC 100% beginner

Echt®  houtskool is gegarandeerd gemaakt van écht hout uit FSC gecertificeerde bossen. Hierdoor weten wij dat de producten die wij verkopen geen hout bevatten van illegaal gekapte bossen. Deze houtskool heeft een hoog gehalte aan zuivere koolstof, hierdoor is je barbecue binnen 10 minuten al helemaal klaar voor gebruik. Deze houtskool is ideaal een beginnende barbecueër. En ook nog eens zeer geschikt voor de thuis barbecue  in bijvoorbeeld je Weber.

Echt® houtskool voor professional

Houtskool voor de professional raden wij aan om te gebruiken voor bijvoorbeeld een Kamado / Green Egg / Bastard. Dit komt, omdat deze barbecues ruimte hebben voor deze grote blokken. Deze houtskool is speciaal gemaakt voor de fanatieke thuis barbecuers maar ook voor de horeca keuken. Het gebruik van deze houtskool in de horeca keuken is alleen mogelijk, omdat de houtskool een neutrale geur en verbranding heeft. De specialiteiten van deze houtskool zijn een lange brandduur en ook geen vervuiling van je product. 

Echt® houtskool voor de expert

Na de houtskool voor beginners en professionals is er ook een categorie voor de expert. Deze houtskool is voor de chefs die houden van het grote echte werk. De expert houtskool is gemaakt van Spaanse steeneik, en is in alle opzichten het zwaardere werk van de professional. De steeneik wordt gesnoeid en daarna wordt het gesnoeide houts verkoold. Dit steeneik zit vol met energie en is zo krachtig dat op het moment dat jij dit gaat gebruiken en aansteken dit gaat knetteren. Op het moment dat het knetteren voorbij is, is de houtskool gereed voor gebruik en creëert het een heel heet wit vuurbed.

Hoe steek je een Kamado aan met Echt® houtskool?

Zie hieronder de uitleg van één van onze BBQ pitmasters. Hoe steek je nu gecontroleerd een Kamado aan?

Echt® hotsticks coconut briketten

Organiseer je een barbecue waar het vuur de hele dag aan moet blijven? Of doe jij dit op open vuur. Dan zijn de Hotsticks coconut briketten perfect voor jou. Het is vaak nog wel een een behoorlijke uitdaging om het vuur lang aan te houden en deze op de goede temperatuur te houden, maar met de hotsticks coconut briketten is dit geen enkel probleem. Hoe het kan dat de de hotsticks zo lang meegaan, heeft ermee te maken dat de kokosbriketten gemaakt zijn van kokosnootschillen. 


De briket heeft een hele hoge dichtheid hierdoor, enige nadeel is wel dat de briketten minder makkelijk aangaan. Om makkelijk deze aan te krijgen kan je dat het beste doen op een bestaand vuur, maar ook kan je eerst wat normale briketten of houtskool gebruiken om mee te starten en daarna over te schakelen op deze variant. Voordelen van deze briketten zijn dat het niet rookt, lang brandt en het belangrijkste is dat deze ook nog eens herbruikbaar zijn. Dit kan je doen door ze onder water te dompelen en zo kun je ze later weer hergebruiken. Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten