Gezonde BBQ-recepten voor vegetariërs

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om de barbecue aan te steken! Barbecues zijn vaak gevuld met vleesgerechten, maar wat als je vegetariër bent? Geen zorgen! In dit artikel zullen we je..

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om de barbecue aan te steken! Barbecues zijn vaak gevuld met vleesgerechten, maar wat als je vegetariër bent? Geen zorgen! In dit artikel zullen we je voorzien van heerlijke en gezonde BBQ-recepten speciaal voor vegetariërs. Of je nu zelf vegetariër bent of gasten wilt verrassen met smakelijke vegetarische opties, deze recepten zullen zeker een hit zijn op elke zomerse barbecue. Laten we meteen beginnen!

Gegrilde groentespiesjes

Een klassieker op elke barbecue zijn groentespiesjes. Ze zijn kleurrijk, smaakvol en eenvoudig te maken. Voor dit recept kun je verschillende groenten gebruiken, zoals paprika, courgette, ui, champignons en cherrytomaatjes. Snijd de groenten in stukjes en rijg ze aan een spies. Bestrijk de spiesjes met olijfolie en voeg wat kruiden toe, zoals knoflookpoeder, paprikapoeder en oregano. Plaats de spiesjes op de barbecue en grill ze tot de groenten zacht en licht geschroeid zijn.

Vegan BBQ

Vegetarische hamburgers

Vegetarische hamburgers zijn een geweldige keuze voor BBQ-liefhebbers die vlees willen vermijden. Er zijn tal van kant-en-klare vegetarische burgeropties verkrijgbaar in de supermarkt, maar je kunt ook je eigen hamburgers maken met ingrediënten zoals bonen, linzen, quinoa of champignons. Voeg smaakmakers toe, zoals ui, knoflook, paprikapoeder en verse kruiden. Grill de hamburgers op de barbecue tot ze mooi bruin en stevig zijn. Serveer ze op een broodje met je favoriete toppings, zoals sla, tomaat en augurken.

Vegan BBQ

Gepofte aardappels met kruidenboter

Aardappels zijn een barbecueklassieker en ze kunnen ook op een gezonde manier worden bereid. Pof enkele grote aardappels in de oven of op de barbecue tot ze zacht zijn van binnen. Snijd ze open en vul ze met een smakelijke kruidenboter gemaakt van verse kruiden, knoflook en een snufje zout en peper. Wikkel de aardappels in aluminiumfolie en laat ze nog even op de barbecue liggen om de smaken goed te laten mengen.

Portobello-paddenstoelburgers

Portobello-paddenstoelen zijn een uitstekend alternatief voor vleesburgers. Ze hebben een stevige textuur en een rijke smaak. Marineer de paddenstoelen in een mengsel van balsamicoazijn, olijfolie, knoflook en sojasaus. Grill ze op de barbecue tot ze zacht zijn en serveer ze op een broodje met sla, tomaat en je favoriete saus. Deze paddenstoelburgers zullen zelfs de meest vleesetende gasten verrassen.

Vegan BBQ

Gegrilde maïskolven

Maïskolven zijn een heerlijke en gezonde toevoeging aan elke barbecue. Verwijder de bladeren en zijde van de maïskolven en gril ze direct op het rooster van de barbecue. Draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen. Bestrijk de maïskolven met boter of olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Serveer ze als bijgerecht bij andere barbecuegerechten.

Vegetarische kebabs met tofu en groenten

Kebabs zijn altijd een hit op de barbecue, en deze vegetarische versie stelt niet teleur. Snijd blokjes tofu en groenten, zoals paprika, courgette en ui. Rijg ze aan spiesjes en bestrijk ze met een marinade gemaakt van sojasaus, honing, gember en knoflook. Grill de kebabs op de barbecue tot de tofu goudbruin en de groenten knapperig zijn. Serveer ze met rijst of een frisse salade.

Vegan BBQ

Gevulde paprika's met quinoa

Gevulde paprika's zijn een kleurrijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor een vegetarische barbecue. Snijd de bovenkant van de paprika's eraf en verwijder de zaadjes. Vul de paprika's met een mengsel van gekookte quinoa, zwarte bonen, maïs, fijngehakte groenten en kruiden naar keuze. Bestrooi de paprika's met geraspte kaas en grill ze op de barbecue tot de kaas gesmolten is en de paprika's zacht zijn.

Courgettebootjes met kaas en kruiden

Courgettebootjes zijn een smakelijke en gezonde optie voor vegetariërs op de barbecue. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Meng verkruimelde feta- of geitenkaas met gehakte verse kruiden, zoals basilicum, peterselie en tijm. Vul de courgettebootjes met het kaasmengsel en grill ze op de barbecue tot de courgettes zacht zijn en de kaas gesmolten is.

Aubergine-steaks met balsamico-glazuur

Aubergine-steaks zijn een heerlijk alternatief voor vlees op de barbecue. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Grill de aubergine-steaks op de barbecue tot ze zacht en goudbruin zijn. Maak ondertussen een balsamico-glazuur door balsamicoazijn te verwarmen met een beetje honing. Bestrijk de gegrilde aubergine-steaks met het glazuur en serveer ze als hoofdgerecht of als bijgerecht.

Vegetarische shish kebabs met halloumi

Shish kebabs zijn een heerlijke mix van gegrilde groenten en kaas. Snijd groenten zoals cherrytomaatjes, courgette, ui en paprika in blokjes. Snijd ook plakjes halloumi-kaas. Rijg de groenten en de kaas om en om aan spiesjes. Bestrijk de kebabs met olijfolie en grill ze op de barbecue tot de groenten zacht zijn en de kaas een lichte goudbruine kleur heeft gekregen. Serveer de shish kebabs als hoofdgerecht of als onderdeel van een buffet.

Gegrilde watermeloensalade

Een verfrissende watermeloensalade is een perfecte aanvulling op een zomerse barbecue. Snijd watermeloen in blokjes en meng ze met verkruimelde feta, verse muntblaadjes en een scheutje olijfolie. Voeg eventueel ook wat komkommer en rode ui toe voor extra smaak. Grill de watermeloensalade kort op de barbecue om een lichte rokerige smaak toe te voegen. Serveer het als bijgerecht of als verfrissende salade.

Gemarineerde tofu met limoen en koriander

Tofu is een veelzijdig ingrediënt dat perfect geschikt is voor de barbecue. Snijd stevige tofu in plakken en marineer ze in een mengsel van limoensap, sojasaus, knoflook, gember en gehakte koriander. Laat de tofu marineren voor minstens 30 minuten zodat de smaken goed kunnen intrekken. Grill de tofu op de barbecue tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer ze met een frisse salade of als onderdeel van een rijstgerecht.

Gevulde champignons met kaas en spinazie

Gevulde champignons zijn een heerlijke en eenvoudige optie voor vegetarische BBQ-recepten. Verwijder de stelen van grote champignons en vul de holtes met een mengsel van fijngehakte spinazie, verkruimelde feta en gehakte knoflook. Bestrijk de champignons met olijfolie en grill ze op de barbecue tot de kaas gesmolten is en de champignons zacht zijn.

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten