Pizza op de BBQ: Een heerlijke zomerse traktatie

In de zomer is er niets lekkerder dan genieten van lekker eten, vrienden en familie, en natuurlijk de zon.  En wat is er nu een betere manier om al deze dingen te combineren dan door pizza op de barbecue te..

In de zomer is er niets lekkerder dan genieten van lekker eten, vrienden en familie, en natuurlijk de zon. En wat is er nu een betere manier om al deze dingen te combineren dan door pizza op de barbecue te maken? Het is een heerlijke zomerse traktatie die zowel jong als oud zal waarderen. In deze blog zal ik je vertellen waarom pizza op de barbecue zo geweldig is en hoe je de perfecte pizza op de barbecue kunt maken.

Waarom pizza op de barbecue?

Er zijn veel redenen waarom pizza op de barbecue zo lekker is. Hier zijn er een paar:

Rokerige smaak: Wanneer je pizza op de barbecue maakt, krijgt deze een heerlijke rokerige smaak die je niet krijgt wanneer je hem in de oven bakt. Dit komt door het houtskool of de houtsnippers die je gebruikt om de barbecue aan te steken.

Knapperige korst: Een van de beste dingen aan pizza op de barbecue is dat je de korst de perfecte knapperigheid kunt geven door hem direct op de grill te leggen. Dit geeft de pizza een heerlijke textuur die je niet krijgt wanneer je hem in de oven bakt.

Leuk om te doen: Het maken van pizza op de barbecue is ook nog eens leuk om te doen. Je kunt je gasten uitnodigen om hun eigen toppings te kiezen en hun eigen pizza te maken, waardoor het een interactieve en gezellige maaltijd wordt.

Hoe maak je pizza op de barbecue?

Nu je weet waarom pizza op de barbecue zo geweldig is, is het tijd om te leren hoe je de perfecte pizza op de barbecue kunt maken. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

De ingrediënten die wij gebruiken voor het maken van de BBQ pizza zijn:

  • Pizzadeeg
  • Ui
  • pulled pork
  • kazen
  • andouille worst
  • Creme fresh

Stap 1: Maak het deeg. Je kunt hiervoor een kant-en-klaar pizzadeeg kopen of het zelf maken. Maak het deeg dunner dan je normaal zou doen, omdat het op de barbecue nog zal rijzen. Dit kan je het beste doen met een deegroller. Hierdoor kan je het pizzadeeg gemakkelijk dunner maken. Het belangrijkste is wel dat je probeert de bodem zo dun mogelijk te krijgen. Nadat je de pizza bodem af hebt smeren we de bodem in met crème fresh.

Stap 2: Bereid je toppings voor. Kies je favoriete ingrediënten en snijd ze in kleine stukjes. Zorg ervoor dat je niet te veel ingrediënten gebruikt, omdat de pizza anders te zwaar wordt en uit elkaar kan vallen. Ook kan hierdoor de pizza gaar zijn voordat alle toppings al gaar zijn of nog niet gesmolten. Dit is iets wat je wilt voorkomen.

Stap 3: Steek de barbecue aan en verwarm deze tot ongeveer 200 graden Celsius.

Stap 4: Leg het deeg op de barbecue en bak het aan de ene kant tot het begint te bubbelen en bruin wordt. Draai het deeg vervolgens om en bak de andere kant tot deze ook bruin is.

Stap 5: Voeg je toppings toe aan de bovenkant van het deeg en sluit de barbecue af. Laat de pizza nog ongeveer 5-10 minuten bakken, afhankelijk van de dikte van de toppings.

Stap 6: Haal de pizza van de barbecue en serveer hem warm. Je kunt er nog wat extra kruiden of olijfolie aan toevoegen voor extra smaak.

Resultaat pizza op de barbecue

Dus waar wacht je nog op? Haal je barbecue tevoorschijn en maak je klaar om indruk te maken op je gasten met een heerlijke pizza van de grill. Het is een geweldige manier om te genieten van het mooie weer en van lekker eten. Je gasten zullen het enorm waarderen als je het voor jezelf maakt dan is het een heerlijke traktatie voor jezelf en kan je er lekker van genieten. Veel succes en eet smakelijk!

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten