Overheerlijke kippendij spiesjes maken

Kippendij spiesjes
Kippendij spiesjes op de bbq met teriyakisaus zijn een heerlijke en makkelijke manier om van de zomer te genieten.  Of je nu een beginnende bbq'er bent of een doorgewinterde pro, dit gerecht is een geweldige..

Kippendij spiesjes op de bbq met teriyakisaus zijn een heerlijke en makkelijke manier om van de zomer te genieten. Of je nu een beginnende bbq'er bent of een doorgewinterde pro, dit gerecht is een geweldige keuze voor een ontspannen avondje buiten koken.

Kippendij spiesjes met teriyakisaus

Kippendijen zijn een geweldige keuze voor de bbq omdat ze malser en sappiger zijn dan kippenborst. Ze hebben ook meer smaak en zijn minder gevoelig voor uitdroging. Als je ze combineert met teriyakisaus, krijg je een perfecte balans tussen zoet en hartig, wat altijd een hit is.

Voordat je begint met koken, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde ingrediënten en apparatuur hebt. Dit omvat de kippendijen, de teriyakisaus, spiesjes, een bbq en houtskool of gas om te grillen. Als je wilt kun je ook groenten zoals paprika, ui of courgette toevoegen aan de spiesjes.

Voorbereiding

Begin met het voorbereiden van de kippendijen. Verwijder overtollig vet en snijd het vlees in hapklare stukjes. Marineer de kippendijen gedurende minstens 30 minuten in de teriyakisaus. Je kunt de teriyakisaus kant-en-klaar kopen, maar het is ook gemakkelijk om het zelf te maken met sojasaus, mirin, suiker, knoflook en gember.

Als de kippendijen zijn gemarineerd, kun je beginnen met het rijgen van de spiesjes. Als je groenten toevoegt, snijd deze dan in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig gaar worden. Rijg afwisselend de kippendijen en de groenten op de spiesjes.

Als je een gas-bbq gebruikt, verwarm de grill dan voor op middelhoog vuur. Als je houtskool gebruikt, steek dan de houtskool aan en laat het ongeveer 20 minuten branden totdat de kolen bedekt zijn met een laagje grijze as. Schuif de hete kolen naar één kant van de bbq voor directe warmte en laat de andere kant koeler blijven voor indirecte warmte.

Wil je graag zien hoe wij de kippendij spiesjes maken? Klik dan even op het Youtube filmpje onderstaande:

Hoe grill je de kippendij spiesjes

Leg de spiesjes op de grill en bak ze ongeveer 6-8 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn en een mooie goudbruine kleur hebben. Tijdens het koken kun je de spiesjes regelmatig draaien en insmeren met extra teriyakisaus om de smaken te versterken.

Zodra de spiesjes klaar zijn, haal ze van de grill af en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert. Dit geeft de sappen de kans om in het vlees te trekken, waardoor het nog malser wordt. Serveer de spiesjes met extra teriyakisaus en eventueel wat rijst of salade aan de zijkant.

Kippendij spiesjes op de bbq met teriyakisaus zijn een eenvoudig, maar heerlijk gerecht dat geschikt is voor elke gelegenheid. Of e nu een zomerse barbecue organiseert of gewoon een gezellige avond met vrienden en familie hebt, dit gerecht zal zeker in de smaak vallen. Het is gemakkelijk te maken, heerlijk om te eten en ziet er ook nog eens mooi uit op tafel.

Experimenteren met kippendij spiesjes

Het leuke van kippendij spiesjes op de bbq is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt verschillende groenten toevoegen aan de spiesjes, afhankelijk van wat je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan paprika, ui, champignons, courgette, aubergine of ananas. Het toevoegen van fruit kan een verrassende en verfrissende twist geven aan het gerecht.

Daarnaast kun je ook experimenteren met verschillende soorten marinades en sauzen. Teriyakisaus is een klassieke en populaire keuze, maar er zijn tal van andere sauzen die je kunt proberen, zoals barbecuesaus, chilisaus, pindasaus of zelfs currysaus.

Voordelen kippendij spiesjes

Een ander voordeel van kippendij spiesjes op de bbq is dat je ze gemakkelijk kunt aanpassen aan de smaakvoorkeuren van je gasten. Als je bijvoorbeeld vegetariërs of veganisten op bezoek hebt, kun je simpelweg de kippendijen vervangen door tofu, tempeh of seitan. Deze vleesvervangers kunnen ook gemarineerd worden in teriyakisaus en op dezelfde manier gegrild worden.

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten