Gegrilde ananas

Gegrilde ananas BBQ
We gaan vandaag gegrilde ananas maken die we vervolgens gaan karameliseren en afblussen met spiced rum. Met een bolletje ijs erbij en je hebt een perfect dessert. Het is eigenlijk heel simpel en om dit gerecht klaar..

We gaan vandaag gegrilde ananas maken die we vervolgens gaan karameliseren en afblussen met spiced rum. Met een bolletje ijs erbij en je hebt een perfect dessert.

Het is eigenlijk heel simpel en om dit gerecht klaar te maken heb je maar 3 ingrediënten nodig. Een ananas, bruine basterd suiker en vanille ijs. De reden dat je met deze 3 ingrediënten dit heerlijke dessert klaar kunt maken komt eigenlijk door het karamelliserende effect van de basterd suiker. Dit zorgt voor een soort karamel achtige ananas bite, echt heel lekker!

We beginnen met het verwijderen van de schil, en vervolgens van boven naar beneden van de ananas te snijden. Als je dit doet kan je de oogjes van de ananas zien, probeer deze zo goed mogelijk te verwijderen. Er zijn namelijk mensen die hier een hele geïrriteerde mond van kunnen krijgen. Als je dit gedaan hebt is de ananas goed schoon en deel je hem op in 4 stukken. Als je dit hebt gedaan hebt zie je de kern van de ananas, deze is ook heel hard en hier kunnen mensen ook last van krijgen. Verwijder deze door het eraf te snijden en zou houd je hele mooie stukken over die je goed kan grillen. Wij raden aan dit in grote stukken te houden, dit is makkelijk met grillen. Je kan dit achteraf namelijk altijd nog kleiner maken. 

Wil je weten hoe je dit lekkere dessert moet maken? Lees dan verder of bekijk onze video over hoe je dit moet doen!

https://www.youtube.com/watch?v=FowL6uB2dZQ&feature=youtu.be

Leg nu de stukken ananas op de gril en wat je zult merken is dat de suikers die in de ananas zelf zitten al gaan karameliseren, kijk wel uit dat het niet gaat verbranden. Nu de ananas is voor gegrild halen we de ananas er vanaf en pakken we een gietijzeren pan (Skillet Pan). Stop in de pan het suiker, wij gebruiken bruine suiker maar dit kan je ook doen met kristal suiker. Om te zorgen dat het goed karameliseert en niet verbrand voegen we een klein beetje water toe. 

Nu snijden we de stukjes ananas in kleine stukjes totdat de lucht en vocht uit het suiker zijn. Als de damp minder wordt voegen we de ananas eraan toe. Kijk uit met de ananas in de pan leggen want het karamel is behoorlijk heet. Draai af en toe de ananas goed om zodat het goed gekarameliseerd wordt. Op het moment dat de ananas wat glazer begint te worden dan kunnen we beginnen met het afblussen van de ananas met rum. Wij raden aan om dit te doen met spiced rum. Zorg ervoor dat je voldoende afstand houdt want alcohol en vuur is een gevaarlijke combinatie. De alcohol kookt vrij snel uit, dat is dan ook het moment dat de karamel stopt met inkoken. 

Nu kan de pan van de BBQ af en laten we de pan afkoelen. Dit doen we omdat anders het ijs gelijk smelt als we dit op de ananas doen. Als de ananas wat is afgekoeld doen we er lekker een bolletje ijs over en klaar is het dessert. Super simpel om te maken en echt enorm lekker!

Gegrilde gekarameliseerde ananas is niet alleen een heerlijk dessert, maar ook een gezonde traktatie. Ananas bevat namelijk vitamine C en bromelaïne, wat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering.

Gegrilde gekarameliseerde ananas kan op verschillende manieren worden geserveerd. Het kan worden geserveerd als een op zichzelf staand dessert of worden gecombineerd met andere ingrediënten, zoals vanille-ijs, slagroom of zelfs met pittige ingrediënten zoals chili en limoen voor een pittig-zoete smaak.

Een ander voordeel van gegrilde gekarameliseerde ananas is dat het gemakkelijk te maken is en niet veel tijd kost. Het is een geweldige manier om indruk te maken op je gasten of om gewoon lekker te genieten van een gezond en heerlijk dessert.

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten