Het Beste Hamburger Recept: de Escobar Burger

Ben jij al bekend met ons geheime recept om de allerbeste hamburger te maken? Zo niet, wees dan voorbereid om versteld te staan, want wij presteren jou vandaag het beste hamburger recept dat je ooit heb geprobeerd. En..

Ben jij al bekend met ons geheime recept om de allerbeste hamburger te maken? Zo niet, wees dan voorbereid om versteld te staan, want wij presteren jou vandaag het beste hamburger recept dat je ooit heb geprobeerd. En hoe heet deze machtige burger? Nou, de Escobar burger! 

Hoe maak je een goede burger?

Hoe je een goede burger klaar maakt, is voor iedereen verschillend. Wij van Smokey Basterds houden uiteraard van een burger die van de bbq komt. Sappig, vet, zoet en vol lekkere rokerige smaken. Om een goede burger te maken, heb je niet veel nodig.

Velen cursisten hebben deze burger namelijk al mogen klaarmaken/proeven tijdens één van onze vele Smokey Basterds BBQ-workshops. Onze Escobar burger is daarmee een must-try voor alle burgerliefhebbers. En wij hebben nog een verrassing. In deze blog ga jij ook ons geheime recept voor de allerbeste hamburger leren!

Let op: voordat je gaat beginnen, is het wellicht handig om te vermelden dat wij van Smokey Basterds alles doen met de barbecue. Daarmee is de bbq essentieel om de ultieme smaak van de beste hamburger te creëren. 

Ingrediënten – Escobar burger

Voor het bereiden van onze Escobar burger hebben we de volgende producten nodig, namelijk:

🔥 Burger gemaakt van brisket en chuckroll;

🔥 Provolone (kaas);

🔥 Truffel aioli;

🔥 Spicy sweet onion compote (DIY);

🔥 Bacon;

🔥 Cogollos (alternatief hiervoor is Little Gem-sla);

🔥 Brioche Bun (kies voor de afwisseling voor bijvoorbeeld een bietenbroodje);

🔥 Vleesthermometer.

Beginnen met het beste hamburger recept

Stap 1. Steek de barbecue aan

Start met het aansteken van jouw barbecue. We gaan namelijk de Escobar grillen, zodat deze een rokerige smaak krijgt. Laat de bbq rustig op temperatuur komen, maar zorg dat deze goed heet wordt. 

Stap 2. Maak je eigen Spicy Sweet Onion compote

Ondertussen kunnen kan je beginnen met het maken van je eigen spicy sweet onion compote. Deze is niet moeilijk om te maken en is essentieel om de beste hamburger te maken.

Ingrediënten – Spicy Sweet Onion compote

Wat heb je nodig om de een spicy sweet onion compote te maken?

🔥 1 kg gesnipperde rode uien

🔥 Pak gelei suiker

🔥  2 eetlepels Nanami Togarashi

Zet een grote pan met wat boter op het barbecue of fornuis en meng alle genoemde benodigdheden met elkaar. Laat alles even goed doorkoken en nadat de rode uien glazig van kleur zijn geworden, haal je de pan van het vuur. Laat de spicy sweet onion compote vervolgens koud worden.

Stap 3. Grill de bacon en hamburgers

Wanneer de grill gereed is, is het tijd om het vlees erop te leggen. Begin met de bacon en laat deze niet te knapperig worden. De bacon hoeft er niet lang en het gaat hier voornamelijk om de smaken dat het spek loslaat. De (allerbeste) hamburgers moeten gemiddeld in totaal 12 minuten op de barbecue en deze draai je om de 3 minuten om. 

Hoe weet je dat een hamburger klaar is?

Uiteindelijk moeten je hamburger een temperatuur van 48 graden behalen. Wanneer jouw burger deze temperatuur bereikt, weet je dat jouw hamburger klaar is. Hou dit proces in de gaten door middel van een vleesthermometer. Meten is weten, ook bij barbecueën

Stap 4. Bouw je hamburger broodje op

Wat veel mensen vergeten, is dat het bij hamburgers allemaal draait om de opbouw. Welke smaken proef je als eerst wanneer je een hap neemt? Wil je eerst de vettigheid van de saus ervaren of de zoete smaak van je sweet onion compote? Onze opbouw is al volgt, namelijk:

  1. Smeer het onderste gedeelte van het broodje in met een flinke eetlepel truffel aioli. Begin in het midden en maken een steeds grotere cirkel met de saus (in de vorm van een spiraal);
  2. Leg boven op de truffel aioli een blaadje cogollos of little gem-sla. Dit zorgt voor extra ‘cruncyness’ van je hamburger;
  3. Hierboven op komt jouw eigen gemaakte spicy sweet onion compote voor de zoete smaak;
  4. Haal vervolgens jouw hamburger van de barbecue en leg de hamburger op jouw belegde broodje;
  5. Schraap dikke stukken kaas (provolone) boven je burger en top deze af met een plak bacon;
  6. Smeer tot slot de bovenkant van het broodje ook in met de saus in de vorm van een spiraal. Wees vooral niet te zuinig hiermee. Het gaat immers niet om de gezondste-, maar het allerbeste burger recept.

De allerlekkerste hamburgers maak je zelf

Kortom, de beste/allerlekkerste hamburgers komen van de barbecue en maak je zelf. Onze machtige Escobar burger verrast iedereen met zijn intense smaak. Deze past overigens perfect amber speciaalbier. Wij geven zelf de voorkeur aan Speciaal Leven of Lang Zal Die Leven van Hert Bier. Wil je trouwens deze burger samen met ons maken? Meld je dan aan voor één van onze barbecue workshops.

Wij hopen dat je genoten hebt van ons recept. Mocht je nog steeds honger hebben, raden we je aan om één van onze andere barbecue-recepten erbij te lezen.

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten