BBQ-trends van dit seizoen die je niet mag missen

Barbecuen is een geliefde activiteit tijdens de zomermaanden. Het is een geweldige gelegenheid om te genieten van heerlijk eten, de buitenlucht en quality time met vrienden en familie. Als je van barbecueën..

Barbecuen is een geliefde activiteit tijdens de zomermaanden. Het is een geweldige gelegenheid om te genieten van heerlijk eten, de buitenlucht en quality time met vrienden en familie. Als je van barbecueën houdt, wil je misschien op de hoogte blijven van de nieuwste BBQ-trends. In dit artikel zullen we enkele van de meest opwindende trends van dit seizoen bespreken die je niet mag missen. Van innovatieve grilltechnieken tot smaakvolle marinades, er is voor elk wat wils!

BBQ evaluatie

Barbecueën is al eeuwenlang een populaire kookmethode. Het evolueert voortdurend, en elk seizoen brengt nieuwe trends met zich mee. Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of net begint, deze BBQ-trends van dit seizoen bieden een wereld van culinaire mogelijkheden.

Trend 1: Vegetarische BBQ

In een tijd waarin steeds meer mensen kiezen voor een vegetarische levensstijl, is de opkomst van vegetarische barbecuegerechten geen verrassing. Groenten en plantaardige producten kunnen op smaakvolle en creatieve manieren op de grill worden bereid. Denk aan gegrilde courgette, paprika, champignons en vegetarische burgers. Met de juiste marinades en kruiden kunnen deze gerechten de ster van elke barbecue zijn.

BBQ Trends

Trend 2: Ambachtelijke barbecue-sauzen

Barbecuesaus is een onmisbaar onderdeel van een geslaagde barbecue. Dit seizoen draait het om ambachtelijke barbecue-sauzen met unieke smaakprofielen. Van zoet en pittig tot hartig en rokerig, er zijn talloze smaken om te ontdekken. Experimenteer met verschillende sauzen en verras je gasten met een onvergetelijke smaakbeleving.

Trend 3: Roken van voedsel

Roken is een traditionele kooktechniek die de laatste jaren een comeback heeft gemaakt. Het roken van vlees, vis en groenten geeft een intense smaak en een heerlijke geur aan het voedsel. Gebruik houtsnippers of rookpellets van verschillende soorten hout om unieke smaakcombinaties te creëren. Roken voegt een extra dimensie toe aan je barbecuegerechten.

BBQ Trends

Trend 4: Gourmet burgers

Burgers zijn altijd een favoriet bij barbecueliefhebbers. Dit seizoen draait het echter niet alleen om traditionele hamburgers. Gourmet burgers zijn in opkomst, met hoogwaardig vlees, verrassende toppings en smaakvolle sauzen. Denk aan pulled pork burgers, avocado-burgers of blauwe kaas-burgers. Deze luxe burgers tillen je barbecue-ervaring naar een hoger niveau.

BBQ Trends

Trend 5: Exotische vleessoorten

Als je avontuurlijk bent ingesteld, moet je de exotische vleessoorten proberen die dit seizoen populair zijn. Denk aan kangaroevlees, struisvogel of wild zwijn. Deze vleessoorten bieden een unieke smaakervaring en zijn een geweldige manier om je gasten te verrassen. Zorg ervoor dat je ze goed marineert en volg de juiste grilltechnieken voor de beste resultaten.

Trend 6: Low-and-slow barbecueën

Low-and-slow barbecueën is een kunst op zich. Het draait om het langzaam garen van vlees op lage temperaturen gedurende een langere periode. Hierdoor wordt het vlees boterzacht en krijgt het een heerlijke rooksmaak. Pulled pork en brisket zijn populaire gerechten die met deze methode worden bereid. Neem de tijd en geniet van de authentieke smaak die deze techniek oplevert.

BBQ Trends

Trend 7: Zeevruchten op de grill

Voor liefhebbers van zeevruchten biedt de grill een scala aan mogelijkheden. Van gegrilde garnalen en kreeft tot vispakketjes met kruiden en citroen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zeevruchten op de grill zijn licht, gezond en vol van smaak. Combineer ze met verse salades en sauzen voor een heerlijke maaltijd.

BBQ Trends

Trend 8: Plantaardige bijgerechten

Naast het hoofdgerecht verdienen ook de bijgerechten aandacht. Dit seizoen zien we een opkomst van smaakvolle plantaardige bijgerechten. Denk aan gegrilde groenten, quinoa-salades, geroosterde zoete aardappelen en meer. Deze bijgerechten zijn niet alleen gezond, maar ook een feest voor de smaakpapillen.

Trend 9: Internationale smaken

BBQ-trends beperken zich niet tot één keuken. Dit seizoen worden internationale smaken omarmd. Experimenteer met kruiden en marinades uit verschillende keukens, zoals Mexicaans, Thais, Koreaans of Mediterraan. Voeg een vleugje exotisme toe aan je barbecue en maak indruk op je gasten met verrassende smaakcombinaties.

Trend 10: Houtskoolalternatieven

Hoewel houtskool een klassieke keuze is voor het grillen, zijn er tegenwoordig veel alternatieven beschikbaar. Briketten, houtsnippers en zelfs elektrische barbecues bieden verschillende voordelen en smaakprofielen. Ontdek de mogelijkheden en kies de brandstof die het beste bij jouw behoeften past.

Trend 11: Barrel barbecues

Barrel barbecues zijn dit seizoen erg populair. Deze barbecues hebben een uniek ontwerp met een groot grilloppervlak en een ingebouwde rookkamer. Ze zijn perfect voor het bereiden van grote hoeveelheden voedsel en bieden veelzijdigheid in het gebruik. Een barrel barbecue is een indrukwekkend stuk gereedschap voor elke serieuze grillmeester.

Trend 12: Sous-vide grillen

Sous-vide is een techniek waarbij voedsel eerst vacuüm wordt verpakt en vervolgens langzaam wordt gegaard in een waterbad op een constante lage temperatuur. Deze techniek wordt steeds vaker toegepast in combinatie met grillen. Het resultaat is mals, sappig vlees met een perfecte gaarheid. Combineer sous-vide met grillen voor een ongeëvenaarde smaakbeleving.

Trend 13: Smoky cocktails

Naast heerlijk eten zijn er ook trendy drankjes om van te genieten tijdens je barbecue. Smoky cocktails zijn dit seizoen een hit. Denk aan rokerige whisky-sours of een gegrilde watermeloen-margarita. Deze cocktails combineren de klassieke smaken van je favoriete drankjes met een vleugje rook, waardoor ze een unieke twist krijgen.

Trend 14: Desserts op de grill

Waarom zou je de grill beperken tot hartige gerechten? Desserts op de grill zijn een absolute aanrader. Denk aan gegrilde ananas met karamelsaus, gepofte appels met kaneel of smeltende chocolade-bananenpakketjes. Het grillen geeft deze desserts een heerlijke karamellisatiesmaak en voegt een verrassend element toe aan het einde van je barbecue.

Gepofte aardappelen met kruidenboter

Trend 15: Barbecue-accessoires

Last but not least, er zijn talloze barbecue-accessoires die je barbecue-ervaring naar een hoger niveau tillen. Van grillmanden en tangen tot rookhout en vleesthermometers, investeer in kwalitatieve accessoires om het beste uit je grillavonturen te halen. Deze handige tools maken het grillen gemakkelijker en zorgen voor fantastische resultaten.

Conclusie

Met deze BBQ-trends van dit seizoen ben je klaar om je barbecuevaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Of je nu kiest voor vegetarische gerechten, exotische vleessoorten of ambachtelijke sauzen, er is voor elk wat wils. Verken de mogelijkheden, experimenteer en geniet van heerlijke maaltijden in de buitenlucht.

FAQs (Veelgestelde vragen)

1. Wat zijn enkele populaire vegetarische barbecuegerechten?

Enkele populaire vegetarische barbecuegerechten zijn gegrilde groenten, vegetarische burgers, gevulde paprika's en gegrilde maïskolven.

2. Welke houtsoorten zijn het beste om te roken tijdens het barbecueën?

Hickory, mesquite, appelhout en kersenhout zijn enkele populaire houtsoorten die worden gebruikt voor het roken van voedsel.

3. Welke sauzen passen goed bij gourmet burgers?

Sauzen zoals truffelmayonaise, barbecuesaus met bourbon, aioli met knoflook en chipotle-ketchup passen goed bij gourmet burgers.

4. Welke internationale smaken zijn geschikt voor het barbecueën?

Enkele internationale smaken die geschikt zijn voor het barbecueën zijn Koreaanse bulgogi, Mexicaanse adobo, Thaise curry en Mediterraanse kruidenmixen.

5. Welke accessoires zijn handig om te hebben tijdens het barbecueën?

Enkele handige barbecue-accessoires zijn grillmanden, vleesthermometers, grillborstels, tangen en rookhout voor extra smaak.

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten