Zout is natuurlijk een belangrijk ingrediënt tijdens het koken/ BBQ’en. Wij zijn altijd opzoek naar
eerlijke en natuurlijke ingrediënten voor onze gerechten. Fleur de Sel van Le Saunier de
Camargue is een Frans product, met de hand geoogst in Zuid-Frankrijk bij de zoutmoerassen
van Aigues-Mortes met traditionele methoden. Deze van nature witte, knapperige en tere Fleur
de Sel wordt natuurlijk gevormd door de zee, de zon en de mistralwind.
De zoutpannen liggen te midden van ongerepte en beschermde natuur en zeldzame
biodiversiteit, maar zijn ook een oase voor vele dier- en plantensoorten en een plek waar de
Middellandse Zee en het landschap van Camargue samenkomen.
Met onze manier van koken en BBQ’en benaderen wij sommige technieken anders; zo zouten
wij bijna nooit van te voren. Wij bereiden de producten in hun puurste vorm en vanuit daar
voegen wij richting het einde of tijdens de opmaak Fleur de Sel toe.
Zo garen wij onze Tomahawks in de smoker tot een kern van 48 graden, daarna grillen wij de
Tomahawk af boven open vuur voor een mooie karamellisering van het vlees. Na het rusten
trancheren wij het vlees haaks op de draad en voegen als laatste de beste kwaliteit Fleur de Sel
van Le Saunier de Camargue toe. Dit strooien wij eigenlijk over het eindproduct.
We gebruiken ook het zeezout van Le Saunier de Camargue is onze molens, zo kunnen wij ook
het zout als een mooi fijn product gebruiken over onze verse frieten met truffel en Parmezaan.
Hier proef je dan ook nog een lekkere crunch van het Fleur de Sel.
Benieuwd en wil je deze proberen? Bestel via deze link: https://www.smokeybasterds.nl/food/kruiden-en-rubs/kruiden/


