Dit is weer zo'n recept waarvan je zegt… wauw! Vegetarische kibbeling van knol. En dan ook nog Caveman style. Hiermee verras jij jouw eters mee. De structuur en smaak is nauwelijks te onderscheiden van een portie kibbeling van de visboer. En het proces om het te bereiden ziet er ook nog stoer uit 🔥. Hoe ga je hiermee te werk?
Caveman style knol a la kibbeling met chipotle knoflook dip
Wat heb je nodig voor de vegetarische kibbeling?
- Knolselderij
- Kibbeling kruiden
Bereiding:
De Knolselderij gaan we Caveman style garen tussen en op de kolen. Steek je houtskool aan en zorg dat het grootste oppervlakte goed heet is en er een aslaag overheen ligt. Als alle houtskool goed heet is dan leg je de knolselderij op de hete kolen. Draai ze af en toe om. Ze zullen zwart geblakerd worden maar dit maakt niks uit. Door af en toe in de knol te prikken voel je wanneer deze klaar is.
Chipotle knoflook dip
Ondertussen terwijl de knollen op het vuur liggen maken we een heerlijke Chipotle knoflook dip.
Wat heb je nodig voor de knoflook dip?
- 200 gram Griekse yoghurt
- 200 gram mayonaise
- 2 eetlepels chipotle
- 4 teentjes knoflook fijn gehakt
- Zout naar smaak
Bereiding:
Deze is heel simpel. Meng bovenstaande ingrediënten met elkaar. En bewaar de dipsaus in een apart bakje.
Kibbeling beslag:
- 10 eetlepels bloem
- 20 eetlepels melk
- 5 eiwit
- Kibbeling kruiden
- Zout naar smaak
Zie hier onder onze video:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vaaPvZzhlOc" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Bereiding:
Voordat we naar de volgende stap gaan moeten de knollen gaar zijn. Haal de knollen van de kolen en laat ze even afkoelen. Haal vervolgens de schil van de knollen af. Â Snij en trek de knol in stukken zoals je deze kent van kibbeling. Doe de stukken in een kom. En breng de knol op smaak met kibbeling kruiden.
De laatste stap is het maken van het beslag en het frituren van de vegetarische kibbeling.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Belangrijk is dat de eieren op kamer temperatuur zijn en de kom waarin je de eieren klopt vet vrij is.
Meng in een andere kom de bloem, melk, zout en peper. Spatel daarna het eiwit rustig er doorheen.
Haal de knol door het beslag en frituur het ongeveer 5 minuten goudbruin op 180 graden.
Laat de vegetarische kibbeling uitlekken en doe er nog wat kibbeling kruiden over.
Serveer de kibbeling op een plank met het bakje dip er naast. Dit is een heerlijke snack voor bij een borrel of als voorgerechtje tijdens de bbq. Eet smakelijk!