De Koreaanse BBQ: Steeds populairder onder Nederlandse BBQ-liefhebbers

De Koreaanse BBQ is erg populair omdat het een geweldige manier is om te socialiseren en te genieten van lekker eten met vrienden en familie. Daarnaast is het ook erg gezond vergeleken met andere vormen van..

De Koreaanse BBQ is erg populair omdat het een geweldige manier is om te socialiseren en te genieten van lekker eten met vrienden en familie. Daarnaast is het ook erg gezond vergeleken met andere vormen van barbecueën. Op dit moment zie je terug dat de Koreaanse BBQ steeds meer harten begint te winnen in Nederland met hun lekkere gerechten.

Om die reden wilde Smokey Basterds dieper op dit onderwerp in duiken en antwoord geven op jouw vragen omtrent de Koreaanse barbecue. Maar laten we direct beginnen met de belangrijkste vraag…

Wat is Koreaans bbq?

Koreaanse barbecue is eigenlijk niet veel anders dan normale barbecue, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Zoals we eerder stelden is het vaak gezonder vergeleken met andere vormen van barbecueën. Dit komt doordat het vlees op een koekenpan of grill word gebakken in plaats van bovenop kolen. Dit maakt het vooral erg lekker en gezond. Daarnaast zijn er ook nog andere verschillen, zoals:

  • Er wordt vaak geen boter of olie gebruikt. Dit maakt het vooral erg lekker en gezond;
  • Het vlees word geserveerd met een pittige saus die vaak gemaakt is  van Koreaanse peren, chilipoeder, sojasaus en sesamolie. Dit geeft het vlees een unieke en lekkere smaak;
  • Het vlees word geserveerd met verschillende groenten zoals kimchi (een Koreaanse versie van zuurkool), bean sprouts, radijs en/of ijsbergsla. Dit geeft het vlees nog meer smaak en maakt het gezonder;
  • Er worden vaak kleine stukjes vlees gebruikt, zodat je ze makkelijk kunt eten met je vingers.

Geschiedenis Koreaans bbq

De Koreaanse barbecue een manier van koken die al duizenden jaren word gebruikt in Zuid-Korea. Tegenwoordig is het echter erg populair in Noord-Amerika en Europa. Dit komt vooral door de toenemende interesse in Koreaanse cultuur en voedsel.

Hoe werkt een Koreaanse BBQ?

Nou, het werkt heel simpel. Wat je nodig hebt is een grill of koekenpan en wat vlees naar keuze. Als je kiest voor varkensvlees, kip of rundvlees, snijd het dan in kleine stukjes zodat het makkelijk gaart. Als je klaar bent met het snijden van het vlees, leg het dan op de grill of in de koekenpan. 

Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, anders gaat het vlees aanbranden. Doe de groenten en kimchi erbij en gril alles samen totdat het vlees gaar is. Als je klaar bent, serveer het dan met de pittige saus en eet smakelijk!

Aziatisch barbecueën met Smokey Basterds

Bij Smokey Basterds houden wij van lekker eten, socialiseren en natuurlijk barbecueën. Juist om die reden zijn wij ook fan van de Aziatische bbq. In onze webshop bieden wij tal aan Aziatische barbecue producten aan, zodat jij ook kan experimenteren met deze bbq-stijl. 

Kimchi (500 of 1000 gram )

Of je houdt ervan of je vindt het helemaal niks. Kimchi is in ieder geval onmisbaar bij de Koreaanse barbecue. Kimchi is een pittige, zure versie van zuurkool en word gemaakt van groente, knoflook, chili en verschillende kruiden. In onze shop bieden wij kant-en-klare Kimchi aan in porties van 500– of 1000 gram

Zelf kimchi maken

Mocht je geen fan zijn van kant-en-klare producten of gewoon een keer iets anders willen, dan kun je natuurlijk ook altijd kimchi zelf maken. Wij hebben wel dé perfecte kruidenmix die je hiervoor kunt gebruiken, namelijk Gochugaru. Dit is het basisingrediënt voor Kimchi.

Gochugaru zijn gemalen, (zon)gedroogde, rode pepers, maar niet helemaal fijngemalen, het zijn nog kleine stipjes. Milder dan gangbare chilipoeders, maar in tegenstelling tot wat er op het door de importeur opgeplakte stickertje staat absoluut niet gemaakt van paprika. Lees hier meer over Gochugaru en maak zelf kimchi.

Yakiniku Japanse grill

Een ander onmisbaar product bij Aziatische barbecue is de Yakiniku bbq en/of grillpan. Deze producten zijn speciaal ontworpen voor het bereiden van Japanse of Koreaanse gerechten op de barbecue.  Denk hierbij aan gerechten als yakiniku (gegrilld vlees), yakitori (gegrillde kippendijen) of takoyaki (octopusballetjes). In onze shop vind je verschillende soorten Yakiniku grills. Bekijk hier ons gehele assortiment aan Yakiniku Japanse grills.

https://www.smokeybasterds.nl/barbecues-accessoires/bbqs/yakiniku/

Barbecue workshop met Smokey Basterds

Wil je meer leren over hoe jezelf beter kan barbecueën? Dan hopen we je snel terug te zien op één van onze bbq-workshops.  Tijdens onze workshops leren we je niet alleen de fijne kneepjes van het barbecueën, maar geven we je ook tips en tricks die je direct kan toepassen tijdens je eigen bbq-feestjes. Lees hier meer over onze Smokey Basterds bbq-workshops.

Heb je nog tips welke bbq-stijl we volgende keer moeten uitlichten, laat het ons dan weten via onze Smokey Basterds Instagram.

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten