Dan heb je deze nu gevonden :):):):):)
Ons BBQ boek (SiCQ Goed BBQ-boek) van Smokey Basterd’s hebben wij geschreven met hele bijzondere chefs. Dat maakt het ook zo bijzonder om te kunnen zeggen dat je je eigen kookboek hebt kunnen schrijven met top chefs, je eigen zoon, je lotgenoot en je rechterhand in het bedrijf!
Ruim 100 recepten
Ons barbecue boek is een boek dat vol staat met gerechten die wij allemaal in de keukens en sterrenkeukens hebben gekookt voor onze gasten. Deze gerechten hebben wij vertaald naar de barbecue en hebben het ingredient, houtskool, hout, temperatuur en rook aan de recepten toegevoegd.
Het zijn gerechten waar het product in de hoofdrol staat, dus als we kiezen voor tonijn dan moet je de tonijn proeven, is het rundvlees zoals een vette rib-eye dan draait het om de rib-eye. Veel mensen weten niet dat het toevoegen van kruiden, smaken in de breedtste vorm een toevoeging kunnen zijn om een product nog meer te laten stralen op bord. Denk aan een goede zanger dat is de hoofdact maar zonder een top band of backing vocals is het niet compleet. Hetzelfde geldt met koken. Mijn voorbeeld is de Rib-eye van de grill met hand getikte bearnaise, verse frieten, gegrilde kreeftenstaart en een plak ganzenlever.
Voorbeeld: Recept voor Rib-eye
In dit gerecht heb je de bearnaise saus die alles verbindt, de rib-eye met rook/grill smaak, het zuur uit de saus haat dit enorm omhoog, daarnaast is de vettigheid in de saus de verbinder tussen het vet van de friet, ganzenlever en vet van de Rib-Eye. De neutralisator is de kreeft deze zorgt voor de ziltigheid, balans en de verbinding. In de keuken nemen wij alles mee in een totaal product, de elementen van de smaakpapillen ( zoet, zuur, zout, bitter, pittig ), geur zoals kaneel en vanille dit proef je niet maar dit ruik je. Neem maar eens wat vanille zaadjes op de tong met de neus dicht. Dan ervaar je de ergste bitterheid ooit, maar laat je de neus open en let op!!! ( JE RUIKT ) de vanille.
Eten doe je ook met je ogen
Ook het oog eet meer een mooie presentatie draagt voor meer dan 35% bij aan het eindresultaat.
Wil je ook leren koken als een echte Chef of Pitmaster, koop dan nu ons kookboek!!!
Leer smaken combineren, elkaar te laten versterken, leer de filosofie van koken. Ons kookboek / BBQ boek richt zich op iedereen die een stap verder wilt gaan dan de kookboeken van Smokey Goodness, Hete Kolen, Kamado BBQ. Ons kookboek is geschreven met de kennis en bijdragen van Jonnie Boer & Nelson Tanate van de Librije Zwolle, mijn dierbare vriend Julius Jaspers.
Dit boek is tot stand gekomen omdat ik heel graag of beter gezegd een droom had net als vele Chef-Koks een kookboek te schrijven. In eerste instantie voor mijn mede patienten, mensen helpen die ineens net als ik zonder zo min mogelijk suiker en zout moeten leven, maar hoe haal je dat uit jouw dagelijks leven? Dat kan eigenlijk vrij makkelijk want veel zout en suiker is een gewenning, een standaard. Wij kunnen dit heel snel uit recepten weghalen zonder een effect in smaak en eind resultaat. Kan dat dan ook met sterren gerechten? Zeker!!.
Beste Chefs van Nederland
Vanuit hier hebben wij een uniek barbecue kookboek geschreven met de beste Chefs van Nederland, eerst Jonnie Boer en nu Nelson Tanate met 3 messen op zijn koksbuis. En dat maakt mij nog trotser!! Dit jaar heb ik moeten zien hoe Julius Jasers getroffen is door een herseninfarct, de man met wie wij recepten maakten, espresso’s dronken en fantastische asperge avonden hebben neergezet. Iemand waar ik enorm tegenop kijk, een icoon en een culinair auteur puur sang. Nu ook vanuit zijn rolstoel geniet hij en neemt hij het leven zoals ik dat ook doe, per dag, per stap en per ingeschat moment aan waarde.
2025 is een jaar met diepe dalen en hoogte punten voor mij. De diepe dalen zijn vooral het verlies van de beste en grootste Chef Jonnie Boer! Het grootste talent dat we hebben gekend in de culiniare wereld, vergelijk hem met Max Verstappen. Once in a generation!! Jonnie is net ls Johan Cruijff een persoon die wij 1 of wellicht minder dan 1 keer per generatie tegenkomen. Zijn Rechterhand Nelson Tanate is in Italie net uitgeroepen tot de beste Chef van de wereld. 3 Messen wat een unicum, net als Jonnie Boer de eerste Nederlandse chef die deze messen heeft mogen en kunnen dragen.
En ja dat staat allemaal in dit kookboek, de beste Chefs, de mooiste gerechten en vooral 4 seizoenen met de juiste smaken, bereidingen en insiratie om de komende maanden jouw gasten van tafel te blazen!
Bestel hem nu en lees mijn verhaal Onno Pel, de weg van Nelson Tanate, Jonnie Boer, Julius Jaspers, Wilco Berends en nog veel meer ………
Bestellen: http://www.smokeybasterds.nl/sicq-goed-bbq-kookboek



