Moet je een kamado barbecue inbranden? Moet dat voor alle merken zoals Keij kamado, Bastard, Green Egg, Kamado Joe, Primo etc?
Hier wordt veel over gezegd en geschreven, wij zijn van mening dat rustig opstarten geen kwaad kan. Ja het keramiek is op hoge temperatuur gebakken. Maar de BBQ zit nu voor het eerst in elkaar en het keramiek ziet in een stalen frame. Dit werkt allemaal, Met logisch nadenken zeggen wij draai niet alle moertje te hard aan, start de kamado op met 1 wokkel, laat deze even rustig op temepratuur komen. Ondertussen kan de kamado zich zetten in het nest en deze staat in iedere tuin weer op een andere ondergrond.
Als de kamado op temeratuur is gebruik de kamado de eerste keren ( 5 keer misschien lekker tot 200-250 graden ) daarna ga de pizza’s bakken en gebruik de kamado als houtskool oven. Gewoon beetje voorzichtigheid kan geen kwaad. Tevens kan het ook geen kwaad als je de kamado even niet gebruikt hebt om deze ook even rustig op te starten ( niet dat dit voorkomt natuurlijk :):):):)


