Japanse bavette rol

Japanse bavette BBQ
De Japanse keuken is bekend om zijn verfijnde smaken en verrassende gerechten. Eén van deze gerechten is de Japanse bavette rol op de barbecue, ook wel bekend als Gyu-Kushi-Maki. Dit gerecht is niet alleen..

De Japanse keuken is bekend om zijn verfijnde smaken en verrassende gerechten. Eén van deze gerechten is de Japanse bavette rol op de barbecue, ook wel bekend als Gyu-Kushi-Maki. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog en perfect om te delen tijdens een barbecuefeestje. In deze blog gaan wij  je meer vertellen over de bereiding en smaak van deze heerlijke rol.

Allereerst is het belangrijk om te weten wat bavette precies is. Bavette is een stuk rundvlees dat afkomstig is van de flank van het rund en wordt ook wel vanglap genoemd. Dit stuk vlees heeft een grove structuur en is vol van smaak. Het is een relatief goedkoop stuk vlees, maar dat doet niets af aan de kwaliteit. Door de grove structuur van het vlees is het perfect om te marineren, omdat de marinade goed in het vlees kan trekken.

De Japanse bavette rol wordt gemaakt door bavette te marineren en vervolgens te rollen met groenten en andere ingrediënten naar keuze. Het marineren van de bavette is een belangrijke stap, omdat dit zorgt voor de smaak en malsheid van het vlees. Bavette insmeren met motojaki. Dat is japanse mayonaise met ui, shiitake en rode miso. Deze ingrediënten worden gemengd en vervolgens wordt de bavette hierin gemarineerd. De marinade zorgt ervoor dat het vlees mals wordt en geeft het een heerlijke umami-smaak.

WIl je graag zien hoe wij dit maken? En hier een beeld bij krijgen? Klik dan even op onze Youtube video onderstaande!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Z_E7DtcUxeU" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>


Vervolgens is het tijd om de bavette te rollen. Dit kan met verschillende ingrediënten, afhankelijk van de smaak die je wilt creëren. Een traditionele rol bevat vaak dun gesneden wortel en komkommer, maar je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals paprika of courgette. Ook kun je bijvoorbeeld shiitake paddenstoelen toevoegen voor extra smaak. Het belangrijkste is dat de ingrediënten die je kiest dun gesneden worden, zodat ze goed in de rol passen.

Wanneer je de bavette en de groenten hebt gerold, is het tijd om ze op de barbecue te leggen. De Japanse bavette rol wordt vaak gemaakt op een Yakitori grill, maar je kunt het ook op een gewone barbecue bereiden. Het is belangrijk om de rol goed in de gaten te houden, zodat deze niet verbrandt. Draai de rol regelmatig om, zodat alle kanten goed gegaard worden.

Als de bavette rol gaar is, kun je deze in plakjes snijden en serveren. De rol is perfect als hoofdgerecht, maar kan ook geserveerd worden als voorgerecht of als onderdeel van een barbecuebuffet. De smaak van de Japanse bavette rol is heerlijk hartig en umami-rijk, dankzij de marinade en de groenten die gebruikt zijn. Het vlees is mals en sappig, waardoor het smelt op de tong. Door de rol in plakjes te snijden, kunnen de gasten genieten van kleine hapjes die perfect zijn om te delen.

Een ander voordeel van de Japanse bavette rol is dat het gemakkelijk aan te passen is aan verschillende smaken. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten groenten en paddenstoelen toevoegen, afhankelijk van je voorkeur. Ook kun je experimenteren met verschillende marinades, bijvoorbeeld met een combinatie van teriyakisaus en sesamolie. Hierdoor kun je steeds weer nieuwe variaties creëren die passen bij de smaak van jou en je gasten.

Naast de smaak is ook de presentatie van de Japanse bavette rol belangrijk. Het is een prachtig gerecht om te zien, met de kleurrijke groenten die door het vlees heen schijnen. 

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten