Op moment een favoriet gerecht in onze cateringopdrachten!
Hoe maak je het? Wij hebben in dit filmpje de pastinaken geschild, geroosterd en gegaard op de BBQ. Of begin met het schillen van de pastinaken en snijd deze in stukken, kook de pastinaak in melk en water tot deze mooi gaar is, giet de pastinaken af maar vang het vocht op! Hier zit heel veel smaak in. Je kan de pastinaken gladdraaien met een keukenmachine, staafmixer of Thermoblender ( mooiste resultaat ) Mocht de puree wat dik blijven kun je deze verdunnen met het vocht van de pastinaak, maak nu de creme van pastinaak op smaak met wat zout.
Wij hebben een heerlijke seizoensmix van paddenstoelen gebruikt, bij dit gerecht kun je kiezen voor; shii-takes, Cantharellen, oesterzwammen, beukenzwam, in ieder geval een mooie mix van smaken.
Salie boter: snijd de kruiden fijn en gebruik geen steeltjes ( dit ivm de sterke smaak van steeltjes ) verwarm een deel van de boter, die hier de fijn gehakte kruiden, knoflook en wat grof zeezout in. Doe er nu de rest van de boter bij en meng dit goed met elkaar.
Nu gaan we een rol maken van de boter, pak dubbel plastic keukenfolie en leg deze op elkaar. Doe er nu de boter op en maak hier al een streep/rol van. Sla nu het plastic over de rol en draai links en rechts tegengesteld de rol dicht als een soort van toffee. Je kan nu de rol strokker draaien om de rol dikker te maken. Leg als je klaar bent de rol in de koelkast zodat deze mooi hard kan worden.
Voor de bereiding van de Rib-Eye kun je de het hele stuk reverse sear bereiden, eerst indirect op een smoker/gesloten BBQ zoals een kamado of kettle BBQ. Gaar de rib eye tot 48 graden kern en gril deze daarna af op 180-200 graden direct. Laat het vlees even 5 minuten rusten. Je kan ook de Rib Eye als steak bereiden. Haal het vlees dan even een uur van te voren uit de koelkast. Zet een BBQ op direct rond de 180 graden, lekkerste is een gietijzeren grill en grill de Rib_eye steaks om en om tot een kern van 48 graden. Laat het vlees dan rusten voordat je het stuk op bord doet of gaat aansnijden.


