Do’s & Dont’s Schoonmaken van de Kamado barbecue

Schoonmaken van jouw kamado barbecue. Wij werken graag met een kamado die niet te schoon is. Na het gebruik borstelen wij het rooster schoon en zetten de topvent en rooster onderin dicht. Spray indien jouw rooster gietijzer is deze in met een protector of wax.

De dag erna zetten wij deze weer open zodat de kamado droog blijft van binnen en beperken van schimmelvorming. Gietijzeren roosters droog opruimen.

Bij een volgend gebruik kolen wat doorroeren met je aspook en evntueel wat as met de aspook onderin eruit halen. Houtskool mengen met nieuw houtskool en je bent klaar voor de volgende sessie.

Roosters in je vaatwasser, uitzuigen van je bbq. Wij vinden het zonde van de tijd als de kamado barbecue wat vuiler is onderin met as, kan de kamado ook minder aanzuigen en blijft je verbranding rustig. Zeker bij ons met workshops lekker vuil houden, Roosters schoonborstelen is genoeg wat seasonen/insprayen is genoeg. Boven de 65 graden zijn alle bacterien dood dus alles echt save, maar een vet rooster werkt prettiger dan een nieuw rooster, een niet te schone kamado barbecue is stabieler in zijn verbranding.

Ja de buitenkant die houden wij wel goed schoon, as de BBQ lekker warm is kun je deze met een sopje gemakkelijk schoonmaken.

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten